Varíme spolu už 32 rokov | Pri objednávke nad 50 € za Vás dopravu platíme my :)
Registrácia

Ken Hom - panvica wok 32cm Patina Excellence

Azda najznámejší wok na svete. Wok KENA HOMA z nepriľnavej uhlíkovej ocele Ken Hom Excellence - ázijské varenie - 32 cm Celý popis

Skladové číslo: 70635

Dostupnosť: Vypredané na eshope

Výrobca: KEN HOM

49,60 € s DPH

- +
Produkt úspešne vložený do košíka

Ľahký dizajn, karbónová oceľ Excellence 32cm Wok má ploché dno, ktoré zaisťuje jednoduché použitie. Wok z uhlíkovej ocele je dostatočne univerzálny na to, aby sa perfektne hodil pre všetky typy sporákov vrátane plynových, elektrických, keramických a indukčných. Uprednostňovaný výber od začínajúcich a odborných kuchárov, nepotiahnuté woky sú často oslavované pre svoju schopnosť prirodzene dosiahnuť vylepšenú chuť a zároveň zostať neuveriteľne odolnými (navrhnuté tak, aby odolali požiadavkám na vysoké teploty pri varení bez fyzického poškodenia). Varenie vo woku je predovšetkým rýchle, ľahké a zdravé. Tento wok bez náteru z uhlíkovej ocele poskytuje všetko, čo potrebujete na dosiahnutie týchto cieľov v kuchyni.

32cm nepotiahnutý wok je navrhnutý na praženie pri vysokých teplotách. Plochý podstavec zaručuje, že wok je vyvážený, takže sa pri pečení neprevráti.

wok

Skladá sa z robustnej uhlíkovej ocele s rozmerom 1,8 mm, ktorá ponúka vynikajúce vedenie tepla. Ideálne pre vysoké teploty a rýchle varenie - základné prvky pre praženie. Rukoväť z bukového dreva je pevná a zaistená viacerými nitmi, proti uvolneniu. Ďalšia pomocná rukoväť poskytuje ďalšiu podporu pri zdvíhaní z varnej dosky. Veľké kovové oko na konci rukoväte umožňuje ľahké skladovanie. Nie je vhodný do umývačky riadu (drevená rukoväť). Umývať ručne v horúcej vode alebo jemnom saponáte.

Ken Hom

Ken Hom je uznávaný ako jeden z popredných svetových odborníkov na autentickú čínsku a ázijskú kuchyňu.
Nielen jeho vášňou je používanie vysoko kvalitných surovín, ale aj vysoko efektívny riad a doplnky.
Tento záväzok k vynikajúcej chuti a kvalite je dôvodom, prečo je séria wok Ken Hom jednou z najdlhšie známych značiek kuchynského riadu na svete. Ken spolupracuje s DKB Household na výrobe veľmi kvalitného riadu od roku 1986.

p style=

 Každý jeden produkt vo všetkých radoch skúša sám Ken, aby zabezpečil, že s jeho pečaťou schválenia sú vyrábané iba tie najlepšie produkty. Je to v spojení s jeho pravidelným televíznym vystúpením, písaním viac ako 35 kuchárskych kníh a tiež ako veľvyslanec Veľkej britskej potravinovej kampane s vládou, ktorý pomáha predviesť to najlepšie, čo Británia ponúka.

Niet divu, že v roku 2009 získal čestný OBE za „služby kulinárskemu umeniu".
Vynikajúci nepriľnavý povlak

Vynikajúci nepriľnavý povrch zaisťuje, že sa wok rýchlejšie zahreje a potrebuje menej oleja, čo z neho robí perfektné kuchynské vybavenie na každodenné použitie. Varenie na woku je rýchle a zdravé. Je vyrobený z uhlíkovej ocele s hrúbkou 1,5 mm a ponúka vynikajúce vedenie tepla, čo je ideálne na varenie pri vysokej teplote a pri vysokej rýchlosti a zároveň zaručuje, že teplota zostane rovnaká po celú dobu.
Nelepivý povlak je vhodný na použitie s kovovým riadom. Dlhá fenolová rukoväť

Dlhá rukoväť znižuje tepelnú vodivosť a zaisťuje tak jej ľahké prenášanie a dokonalé vyváženie, aby sa neprevrátila. Robustná rukoväť je pevne pripevnená k woku pomocou dvoch nitov, takže si môžete byť istí, že sa časom neuvoľní a nerozkýva. Veľké kovové očko na konci umožňuje ľahké skladovanie, pretože ak wok nepoužívate, môžete ho jednoducho zavesiť. Na našich väčších wokoch poskytuje prídavná rukoväť pomocníka ďalšiu podporu pri zdvihnutí z varnej dosky, keď varíte pre väčšie skupiny.

UPOZONENIE: pred prvým použitím je nutné wok vypáliť. (platí pre všetky woky)

Ako správne vypáliť striebornú (karbonovú) wok panvicu – Ken Hom Excellence wok seasoning

1. Surovú panvicu najprv musíte zbaviť chemického ochranného povlaku, ktorým bola vybavená v továrni. Pred akýmkoľvek použitím ju teda najprv vložte pod tečúcu horúcu vodu na dobu cca 5 minút, aby povlak povolil. Potom svoj nový wok poriadne vydrôtujte, doslova ho môžete vydrieť drôtenkou s použitím umývacieho prostriedku (3-4 minúty), a to ako zvnútra, tak aj z vonku. Najmä ak ju budete chciet používať na indukciu venujte veľkú pozornosť aj vonkajšiemu povrchu, špeciálne dnu.

2. Nakoniec naplňte wok do cca polovice vodou a priveďte k varu. Následne vodu vylejte a panvicu dobre osušte. Tým dostanete preč zvyšky chcemickej úpravy z výroby a panvica je pripravená na patinovanie.

3. Karbonový Ken Hom wok silno vymažte z vnútornej strany tukom, použite slnečnicový alebo kukuričný olej, olej podzemnice olejnej či iný olej na smaženie (nikdy ale nepoužívajte olivový!), prebytočný tuk odsajte papierovou utierkou.

4. Pozvoľna zahrievajte svoju novú karbónovú panvicu na platničke, dokiaľ olej nezačne dymiť a prepaľovať sa. Potom vezmite zo zdroja tepla, nechajte vychladnúť a vytrite papierovou utierkou. Proces zopakujte ešte 2-3x. (Na indukciu majte na platničke nastavené 200°C.)

5. Vo vnútri panvice sa začne robiť tmavá škvrna (hnedá až čierna), ktorá sa postupne rozširuje, s panvicou je potrebné otáčať, aby sa urobila po celej ploche. Tým je zahájený proces patinovania, vytváraný prirodzene nepriľnavého povrchu, ktorý bude tmavnuť, čím viac budete svoju wok panvicu používať.

Vytvorená patina zaručuje, že sa povrch panvice wok stane prirodzene nepriľnavým, rýchlejšie sa zahreje a následne udržuje potrebnú vysokú teplotu používaním tvoriaca sa patina chráni vašu panvicu pred hrdzou Najprv musíte wok poriadne rozpáliť, a a až potom pridajte olej, následne zeleninu, mäso, rezance alebo čokoľvek iného, čo chcete smažiť, párkrát premiešajte a môžete servírovať... Pokiaľ panvicu správne vypálite, stane sa vaším najobľúbenejším náradím v kuchyni. Perfektné kuchynské vybavenie na každodenné použitie na prípravu jedál technikou stir-fry z nej činí tiež:

Odporúčanie pri údržbe:

Prvé umývanie urobte podľa inštrukcií na obale a do sucha vytrite mäkkou utierkou. Po patinovaní umývajte len ručne, pod horúcou tečúcou vodou, alebo wok po každom varení naplňte vodou, priveďte do varu, vodu vylejte a wok vytrite do sucha. Pri ručnom umývaní nepoužívajte umývacie prostriedky ani hubičku, len umývaciu kefku, prichytené zvyšky jedla nechajte odmočiť. Raz za čas potrite vnútorný povrch panvice olejom. Nikdy neumývajte v umývačke riadu, prišli by ste o svoju patinu!​

Technické špecifikácie:

Priemer: 32 cm

Dĺžka: 57 cm

Hĺbka:9,5 cm

Váha: 1,668 kg

Umývačka riadu: nie

Všetky druhy sporákov: áno

Značka: KEN HOM
Materiál: Nerez / oceľ, Drevo
Farba/vzor: Čierna/sivá, Strieborná
Priemer Ø: Ø 30 - 39 cm
Indukcia: Áno
Umývačka riadu: Nie
Mikrovlnná rúra: Nie

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

ODPORÚČAME

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.