Prečo filtrovať vodu ?
Prečo filtrovať vodu?
Tvrdá voda a káva alebo čaj spolu nejdú dohromady. Tvrdosť vody (celková tvrdosť) závisí od trvalej tvrdosti a od uhličitanovej tvrdosti miestnej vody. Uhličitanová tvrdosť vody sa označuje ako vodný kameň. Pri príprave horúcich nápojov zabraňuje rozvinutiu jemnej arómy. Rovnako je zodpovedná za neatraktívny povlak na povrchu čaju. A okrem toho: Vodný kameň usazujúci sa v rýchlovarných konviciach tvorí nevzhľadné a obťažujúce nánosy.
Pozrite sa sami na ten rozdiel!
Voňavá šálka vášho obľúbeného čaju alebo kávy je zážitkom pre všetky zmysly. Pre perfektné vychutnanie však nehraje klúčovú rolu kvalita východzích surovín. Len pri použití správnej vody sa horúce nápoje alebo pripravené jedlá stanú skutočnou delikatesou. To je okamžik, kedy nastupujú filtre BRITA. Uvidíte, pocítite a vychutnáte si ten rozdiel!
Každá voda je iná
Vodárenské spoločnosti dodávají pitnú vodu ako základnú potravinu. Je predmetom prísnych kontrôl a splňuje tie najprísnejšie normy. Bez ohľadu na jej pôvod má však pitná voda individuálne vlastnosti, napríklad rôznu tvrdosť. Varená voda by mala splniť špeciálne požiadavky pre prípravu rôzných druhov čaju, kávy i jedla.
A navyše, čaj alebo voda je z 98 % voda. Vďaka filtračným patronám BRITA budete mať vždy po ruke čerstvo pripravenú upravenú vodu na varenie. Teraz si môžete pochutnať na delikatesných potravinách a nápojoch s plnou vônou, perfektnou chuťou a lákavým vzhľadom